Følg os på Facebook

Som ny arbejdsmiljørepræsentant, skal du deltage på den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse


Uddannelsen skal være gennemgået senest tre måneder efter valget.
Her kan du finde det lovpligtige arbejdsmiljøkursus og her kan du finde vores supplerende kurser til medlemmer af AMO.

 

Vi afvikler arbejdsmiljøuddannelsen i en by i nærheden af dig.

Kursusoversigten indeholder 249 kurser  i mere end 34 danske byer, over hele Danmark, så det altid er muligt at tilmelde dig eller din kollega til det kursus, som passer bedst i Jeres kalender.   

Vi ved, at maden og lokaliteterne spiller en vigtig roller for din evne til at forblive skarp hele dagen. De kursusfaciliteter som vi har valgt ud, er steder, som skiller sig mærkbart ud. 
 

Du finder os i følgende byer:

Aalborg, Aarhus, Ballerup, Fredericia, Esbjerg, Glostrup, Herning, Helsinge, Hillerød, Holbæk, Holte, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Kalundborg, Kastrup, Kgs. Lyngby, Kolding, Korsør, København, Køge, Middelfart, Næstved, Odense, Roskilde, Ringsted, Rønne, Silkeborg, Skælskør, Slagelse, Sorø, Sønderborg, Vejle, Viborg.


Når den lovpligtige uddannelse er gennemført, skal virksomheden tilbyde dig en supplerende arbejdsmiljøuddannelse på minimum to dage. Tilbuddet skal være givet – og uddannelsen gennemført – inden et år efter valget. Der er ikke nærmere krav til denne uddannelse, men den skal planlægges således, at du får de nødvendige kompetencer til bedst muligt at kunne fungere som del af arbejdsmiljøorganisationen.

Underviserne er Mette Frandsen, Mikkel Bechmann, Nils Lyng, Henning Dons & Jeanette Larsen, de er certificerede undervisere på den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse, og de har alle et godt og bredt branchekendskab.

Underviserne er erfarne arbejdsmiljøundervisere, som har praktisk erfaring med arbejdsmiljøarbejdet på virksomheder. Alle undervisere er godkendt af Arbejdstilsynet og Danmarks Evaluerings Institut.


Arbejdsgiveren skal sørge for, at der er en kompetenceplan for alle valgte arbejdsmiljørepræsentanter. I den skal stå, hvordan arbejdsmiljørepræsentanterne får de nødvendige kompetencer som repræsentant for kolleger og som medlem af arbejdsmiljøgruppen.


Planen kan enten være én samlet for medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen eller én for hvert medlem. 


Det kan være en god idé at drøfte og udarbejde planen i forbindelse med den årlige arbejdsmiljødrøftelse i arbejdsmiljøorganisationen, når arbejdsgiver, arbejdsledere og arbejdsmiljørepræsentanter er samlet.


Det er din arbejdsgiver, der skal betale for såvel den lovpligtigeobligatoriske  arbejdsmiljøuddannelse (som er fordelt på 3 dage), samt din supplerende uddannelse.


Supplerende uddannelse efter et år som valgt

 

De to supplerende uddannelsesdage skal være gennemført inden for det første år, hvor medarbejderen er medlem arbejdsmiljøorganisationen.
De efterfølgende år vil det være 1½ dags uddannelse, som er lig med 11 timers uddannelse (Pauser, frokost mm tæller ikke med i timerne).

Uddannelsen kan være generelt om arbejdsmiljø, eller kan handle om emner, der er relevante for arbejdsmiljøet på virksomheden, for eksempel ergonomi, psykisk arbejdsmiljø eller lignende tema om arbejdsglæde.