Følg os på Facebook

Stress - 10 genveje til stress.

Kilde: Henning Dons

 

Tag tingende tungt!
Intet problem er for lille og ingen sag er for betydningsløs til, at den kan tages tungt. Find straks en række småting, du kan tage principielt ( et fortrinligt ord ) standpunkt til. Forfægt dette standpunkt ved enhver given lejlighed, det skaber røre i andedammen.

 

Ærg dig!
Benyt enhver lejlighed til at ærgre dig over, hvor uduelige alle andre er - for det er de jo!

Saml på arbejde!
Sørg for i god tid at få din fritid besat. Arranger møder flere måneder frem i tiden og sørg for, at mindst hver anden aften er beslaglagt. Du skulle jo nødigt kede dig.

 

Gør det selv!
Giv ikke arbejdet fra dig - de andre forfusker blot det hele, og ingen kan alligevel klare der, så godt som du selv. Dine hjælpere kan udemærket bruges til kedelige rutinearbejde, så går de hurtigere ud, og du skal ikke trækkes mere med dem. Derfor kan du med god ret beklage dig over at du ingen hjælp har. Det vækker medlidenhed.

 

Forhast dig ikke!
Vent med at tilrettelægge alt til dagen før. Så er det for sent at sætte andre i gang - og de ville alligevel forkludre sagen. Du kan sagtens ordne at møde eller en tur ved at arbejde hele natten. Så er du så dejligt udkørt, at du rigtig er i stødet til at skælde ud på alt og alle. De har sikkert gjort sig fortjent til et møgfald alligevel.

 

Sæt alle tidspunkter snært!
Så kan du nå flere ting på en aften. Indkald f.eks. det første møde til kl. 18. Det kan lige nås hvis du går fra dit arbejde på slaget, når tog og busser passer, hvis du beregner 10 min. til at spise middag og 3½ min. til at klæde om. det giver en ganske særlig spænding hvis f.eks. telefonen ringer eller andet uventet dukker op i sidste øjeblik.

 

Gå sent i seng!
Og ta' problemerne med. Så spilder du ikke tiden, og du kan fortsætte med at arbejde med dem ved daggry.

 

Gå ikke glip af noget!
Det er vigtigt, at du selv er med til det hele. Det er jo dog dig, der har ansvaret for ånd og tone, og hvordan skulle du kunne det, når du ikke selv er tilstede.

 

Sørg for at ingen ved mere end du!
Ellers risikerer du blot, at de prøver at tage dit job. Når dine hjælpere kun ved halv besked, vil de stadig komme og spørge dig, og så vil alle kunne se, hvor vigtig din indsats er.

 

Kritiser andres arbejde!
Det er sjældent bedre værd, og det giver indtryk af, at du kunne selv ha' gjort det bedre. Alle vil se op til dig som den fuldendte fører, som kunne have lavet det hele, hvis..du altså ikke i mellemtiden havde fået mavesår!