Følg os på Facebook

Patch Adams

Læge og hospitalsklovn Patch Adams er ophavsmanden til begrebet ”hospitalsklovn”.

Patch Adams er kendt fra filmen om sit eget liv, hvor Robin Williams spiller hovedrollen som Patch.

Patch Adams arbejder som politisk læge og klovn. Det er hans mission at bringe glæde og venskab tilbage i sundhedsplejen. Hospitalsklovnen er en måde at bringe omsorg, glæde, humor og kærlighed ind i sundhedssektoren.

Patch rejser jorden rundt med klovnegrupper og klovner med børn og voksne på hospitaler, børnehjem, alderdomshjem og på gader og stræder. Han besøger fattige lande og krigszoner. Han bruger klovnerejserne til at demonstrere, at det er muligt at samarbejde om et fælles projekt - at sprede glæde og venskab - og samtidig skabe en international klovne-familie.

Patch Adams’ klovneprincipper
"Du er en perfekt hospitalsklovn, hvis du bidrager med hele dig selv i samværet med et andet menneske, hvis du giver alt, hvad du har i dig af nærvær, omsorg, tilstedeværelse, glæde og kærlighed."

Patch træner ”hospitalsklovneaspiranter” i at klovne som Kærlig Klovn. Det gør man ved at yde sit bedste hele tiden i kontakten med andre, fordi andet er ikke godt nok!

 

Patch Adams har eksperimenteret med klovneri i 38 år og har fundet ud af, at det er så vigtigt at tilbyde glæde og kærlighed til verden, at han bærer klovnetøj hver dag for at bidrage med sit.

Patch Adams har en vision om at bygge et hospital, ”Gesundheit”, i West Virginia, USA, hvor alle patienter behandles som venner og efter egne ønsker.

Besøg Patch Adams hjemmeside