Følg os på Facebook

Tag skyklapperne af 

 

Livet er en æske, der kan være mange forskellige ting i. Banalt, men mange nøjes med at fylde den op med en eneste ting. For en hel del mennesker er det arbejdet, fordi de ikke kan forestille sig noget vigtigere. Dér lægger de al deres energi. For andre kan det være et parforhold, hvor én person får al opmærksomheden, og al energien bliver brugt på overvejelser om, hvordan forholdet har det.

 

Hvis din æske fx var fyldt med dit arbejde, og alting gik skævt en dag - et projekt røg i vasken, chefen var urimelig, eller du var kommet på kant med en kollega - hvordan ville du så have det, når du kom hjem?

 

Eller hvordan ville du have det, hvis æsken kun indeholdt et forhold, der var fyldt med konflikter?

 

Det er en dårlig idé kun at have én ting i æsken. Du kan undgå det ved at dele den ind i flere rum og fylde noget forskelligt i dem. Hvis du fx har otte rum, kunne de to af dem være til arbejde og parforhold. De andre kunne være til venner, husdyr, personlig udvikling... vælg selv!

 

Otte rum med forskelligt indhold giver dig mulighed for at betragte hele tilværelsen på en anden måde. Hvis du er frustreret over dit job, er det trods alt kun en ottendedel af dit liv. De syv andre onråder vil sandsynligvis fungere udmærket. Koncentrér dig om dem, så du får gejsten tilbage.

 

Hvis du har problemer med parforholdet, kan du fokusere på venskaber for en tid. Få en hobby. Ordn haven. Se din omverden fra en anden vinkel.

 

Du vil opdage, at det ikke står så slemt til, som du troede.

 

Kort sagt: lad være med kun at satse på én ting. Det er ikke nok til at fylde din tilværelse. Fyld den med flere muligheder og vælg, hvor du vil have dit fokus lige nu. Hvis den ene mulighed ikke duer, så prøv en anden, indtil du får energien igen.

 

Når du har det, kan du begynde at gøre noget ved de genstridige områder.