Følg os på Facebook

Sådan mediterer du 

 

Sæt dig på en ganske almindelig stol og luk øjnene, men lad være med at synke sammen. Sid ret op og ned. Bestem dig for et ord, du synes om, og bliv ved med at gentage det, samtidig med at du ignorerer enhver tanke, der melder sig i dit hoved. Koncentrér dig om ordet og om din vejrtrækning. Træk vejret gennem næsen, og begynd langsomt at trække vejret dybere. Nu mediterer du! Meditér mindst én gang om dagen i 20-25 minutter, helst om morgenen, når der er mest ro i huset - og i dit hoved.
 

Formålet med meditation er at få hjernen bragt i alfatilstand. Når du er vågen og aktiv, vil dine hjernesvingninger ligge på 13-25 i sekundet. Det kaldes betatilstand. Når du sover, falder svingningerne til mellem 4 og 7 i sekundet - teta. I alfatilstand ligger svingningerne mellem 8 og 12 pr. sekund. Alfatilstanden oplever du, når du er lige ved at falde i søvn, lige før du vågner, når du slapper af, eller når du mediterer.

 

Der findes et hav af mere eller mindre avancerede meditationsteknikker og bøger om meditation. Eksperimentér med det, hvis du har lyst. Nogle lægger meget vægt på, hvilket ord de mediterer på - andre mener, at det er fuldstændig ligegyldigt, om man mediterer på 'om', 'shalom' eller 'tomatketchup'. Find ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Du kan også meditere på tal, hvis du finder det mindre mystisk. Den første udånding er nummer ét, den næste nummer to osv. Begynd forfra, når du kommer til ti. Hvis du glemmer, hvor du er nået til, så bare begynd forfra.