Følg os på Facebook

Anders Lassen Fonden

 
Hvorfor er Anders Lassen stadig aktuel?
Anders Lassen besad nogle menneskelige kvaliteter som aldrig bør gå af mode og som den dag i dag kan tjene til inspiration for andre. Anders Lassen er historien om en ung mand som gav alt for sin kamp imod Tyskland under 2 verdenskrig.Historien om en mand som gav alt for sine kammerater og kolleger under vilkår der vil få de fleste mennesker til at gyse. Anders Lassen er historien om en person som handlede uselvisk, uden hensyntagen til egen risiko, men med fuldstændigt fokus på de mennesker der omgav ham. Anders Lassen er også historien om en utrolig skæbne og om, at det ikke altid er længden af ens liv som er det vigtigste.
 
Anders Lassen Fonden blev oprettet i 1996
Anders Lassen Fonden blev oprettet i 1996 på initiativ af jægersoldat Nicolai Moltke-Leth og har siden 1998 uddelt i alt 17 legater. Fondens opgaver er blandt andet at belønne betydningsfuld militær indsats samt at støtte og opmuntre tilskadekommet dansk personel. Det er Jægerkorpset, der administrerer fonden, og den har taget navn efter major Anders Lassen. Under Anden Verdenskrig gjorde Anders Lassen tjeneste som frivillig ved Special Boat Service - det legendariske, britiskefrømandskorps som blandt andet opererede i Middelhavet.
 
Soldat i den engelske hær
Anders Lassen, tjente som soldat i den britiske hær i SBS, under hele Anden Verderskrig. Han var en fabelagtig kommandosoldat og deltog i en lang række af halsbrækkende missioner. Han havde ved sin død rang som major og blev højt dekoreret, blandt andet blev han tildelt tre Military Cross, og efter at han faldt under en mission ved Comacchio i Italien den 9. april 1945, blev han posthumt tildelt Victoria Cross.

Anders Lassen blev 24 år
Anders Lassen var dermed en af Anden Verdenskrigs højst dekorerede soldater.
Kampmodet lå til familien
Anders Lassen havde ikke sit krigerinstinkt fra fremmede. Hans far deltog i den finsk-russiske vinterkrig og fik flere finske medaljer og han oldefar blev dræbt i slaget ved Dybbøl i 1864.
 
Om Special Air Service i dag (SAS) og det engelske frømandskorps
Først gennemgår man Special Air Service (SAS) uddannelsesprogram, og klarer man dette kommer derpå Special Boat Service programmet, (frømandskorpset kaldet Special Boat Service) der er for de bedste af de bedste.

 

Relaterede sider