Følg os på Facebook

Lovkrav om en kompetenceudviklingsplan for medlemmer af AMO

 

Arbejdsgiveren skal hvert år sørge for, at der ud fra virksomhedens arbejdsmiljøbehov laves en kompetenceudviklingsplan for den årlige supplerende uddannelse for arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere i AMO. Det gælder både for de to dages supplerende uddannelse det første år, de er valgt eller udpeget, og for de 1½ dag (11 timer)  i den efterfølgende periode, de er valgt eller udpeget.

AMO skal rådgive arbejdsgiveren om kompetenceudviklingsplanen.
 

Planen kan enten være én samlet for medlemmerne af AMO eller én for hvert medlem. Planen skal medvirke til at sikre løbende målrettet opdatering af viden, som kan styrke kompetencerne hos medlemmerne af AMO.

AMO skal bidrage til virksomhedens plan for kompetenceudvikling vedrørende supplerende uddannelse i forbindelse med den årlige arbejdsmiljødrøftelse, når arbejdsgiver, arbejdsledere og arbejdsmiljørepræsentanter er samlet.

Jeres årlige kompetenceudviklingsplan for arbejdsmiljøorganisationen skal vise, hvilke uddannelser de enkelte medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen skal deltage i og hvornår, så det bliver en samlet plan, som udarbejdes i samarbejde med arbejdsmiljøorganisationen