Følg os på Facebook

Positiv psykologi

Et kursus sammen med Mikael Kamber

 

Positiv psykologi (som begreb) blev brugt af den amerikanske psykolog Martin Seligman (født 1942), som for alvor blev sat i gang i 1998, der arbejder kognitivt og i forvejen var en kendt depressionsforsker. Han bemærkede, at der primært var forsket i alt det, der går galt i vores liv, og ikke nær så meget i det der fungerer.  Siden er positiv psykologi blevet den hurtigst voksende forskningsgren inden for psykologien, og den har givet os afgørende viden om, hvad der fører til menneskelig lykke og trivsel.

Grundessensen er at optimisme kan læres af alle. Men det kræver arbejde. Igennem de sidste 20 år har kurser i positiv psykologi på det nærmeste eksploderet.

Det er nærmest indlysende, at vi klarer os bedre, hvis vi får mulighed for at udfolde vores styrker i højere grad end vores svagheder. Og der er også meget solid, videnskabelig dokumentation for det, siger Mikael Kamber. 

Igennem de  sidste ti år har Mikael Kamber holdt flere hundrede foredrag og kurser om arbejdsglæde, ledelse og positiv psykologi.