APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Risikoanalyser

RISIKOANALYSE

 
I princippet findes der ikke hændelige uheld. Der er altid en adfærd, der forårsager uheldene. Denne adfærd tilhører dog ikke nødvendigvis den, der kommer til skade.
Når en risiko er blevet konstateret på arbejdspladsen, bør man tage stilling til nedenstående spørgsmål.
  • Kan risikoen fjernes?

Nogle risici kan fjernes fuldstændigt. Fx kan man holde op med at benytte et farligt kemikalie.

  • Kan risikoen reduceres?

Hvis man ikke kan fjerne faren, kan man undersøge, om man kan behandle den aktuelle fare, så risikoen formindskes. Det kan ske gennem personligt værneudstyr og ved ændring af procedurer og praksis mv.

  • Kan risikoen tolereres?
Ved at beskrive den givne risiko kan man afgøre, om risikoen er på et niveau, der kan accepteres. Kender man risikoen til bunds, ved man ofte også, hvordan man skal handle på den.
  • Kan risikoen gives videre til andre?

Nogle gange kan det være hensigtsmæssigt at overføre en given risiko til specialister, der har trænet sig i at udføre en farlig opgave, og derfor udsætter sig for en mindre risiko.


Mere information
 
Gode links om risikoanalyse

Identificering af ricisi

Websiden arbejdsulykker.dk rummer 30 forskellige metoder til forebyggelse af arbejdsulykker, som har været anvendt på både danske og udenlandske virksomheder. Beskrivelserne er lavet af professionelle rådgivere, der har brugt dem i praksis.

Vejledning i risikoanalyse

Rapport om vejedning i risikoanalyse fra Arbejdstilsynet.

Ulykkesforebyggelse

Undervisningsnoten: Ulykkesforebyggelse i planlægnings- og designfasen fra kursus 41040 Workspace Design.




Tilmelding til nyhedsbrev